Termékeink:


 

Ruházat


Borászat


Népművészet



Csomagoló üzem

- Tea filterezés, poharas és vákuumos csomagolás



Cipő üzem

- Cipőfelsőrész, szabása, varrása; készcipők



Tokaji Aszú


A borászati üzem Tokaj- Hegyalja egyik legszebb vidékén, a Zemplén szívében, Sátoraljaújhelyen található.
A város belterületén fekvő Ungvári Pince Domb múltja és a borfeldolgozás hagyománya mintegy 300 évre nyúlik vissza, ami szorosan kapcsolódik a város történelméhez.
A Ungvári Pince Domb 2002 óta, része a Világörökségnek, mint a Tokaji Borvidék egyik nevezetessége.
A termőhely, a különleges mikroklíma, a környező folyók és a megfelelő szőlőfajták (furmint, hárslevelű, muskotály) egymásra találásának eredményeként, itt évről- évre bekövetkezik a szőlőszemek aszúsodása.

A társaság egyik jellegzetes terméke a Tokaji Aszú.
Különleges desszertbor. Magas cukortartalma mellett, kiegyensúlyozott, karakteres savgerinccel rendelkezik.
Az aszúsodást, más néven a nemesrothadást, a Botrytis Cinerea penészgomba idézi elő. A pincerendszer sajátossága a falakat vastagon borító nemes penész, a Cladosporium Cellare.
A gomba fontos szerepet játszik a tokaji borok egyenletes jó minőségének biztosításában.

A pincék különleges mikroklímája és a hagyományos technológia révén alakul ki az aszúbor sajátos, friss kenyérre emlékeztető íze, illata, zamata, sötét aranysárga színe.
Az Aszúbor fejlődése és érése 4-6 évig, sőt tovább is tart. A fejlődést a mély, hűvös pince segíti elő.
Finom mazsolás virágméz illat és tartós, nagyon kellemes utóíz jellemzi. Az élvezeti érték mellett, bizonyítottan gyógyhatású.
Fogyasztását pincehőmérsékleten (10-12°C) desszertekhez, süteményekhez és kék sajtokhoz ajánljuk.
Kiválóan alkalmas aperitifként.

Az aszú 5-6 éves fahordós érlelés után kerül palackozásra, ezt követi a laborvizsgálattal történő minősítés az 1- től 6 puttonyosig terjedő skálán.

A társaság a leírtak mellett készít különleges minőségű,szűretlen palackozású aszú bort is, kifejezetten ínyencek számára.
Bár az évek során a szűretlen boroknál óhatatlanul bekövetkezik enyhe seprűsödés, ami a bor minőségét egyáltalán nem rontja, ugyanakkor ez a palackozási forma képes teljes mértékben megőrízni és tovább gazdagítani a fahordós érlelés során kialakult íz-világot.

Érdeklődjön a részletek felől!


Társaságunk megváltozott munkaképességű munkatársakat keres azonnali belépésre. Érdeklődjön a feltételek iránt levélben, vagy az elérhetőségeinken!

Kapcsolat

 

Ha adatokra, információra
van szükséged, használj
okos programokat!

 

 

Készíts jegyzeteket,
másold ki a
számítógéped vágólapjára,
vagy nyomtasd ki őket!

 

Kíváncsi vagy az egészségi
állapotodra?
Ha van bátorságod megnézni,
kattints ide!

 

 

Fontos linkek!
(kereső, időjárás, szótár,
kormányzati portálok, stb.)

 

Munkahelyi sarok
- dolgozói tájékoztató -